Terrassa convoca la primera Àgora de Drets a la ciutat

La Masia Freixa ha acollit aquest dijous 7 de març una àgora de drets humans convocada per la Plataforma Espai Drets i la síndica de la ciutat, Isabel Marqués. Ha comptat amb la presència de Rafael Ribó, síndic de greuges, i amb la participació de les entitats terrassenques que treballen amb temes relacionats amb drets humans.

Les #ÀgoresDeDrets son una iniciativa impulsada per l’Estructura de Drets Humans de Catalunya (formada pel Síndic de Greuges de Catalunya i l’Institut de Drets Humans de Catalunya) que té per objectiu portar a debat i a consulta el Pla de drets humans, un document que parteix de la diagnosi de l’estat de 26 drets humans a casa nostra i que proposa mesures de millora per garantir-ne el compliment.

El Pla recull vint-i-sis drets agrupats en cinc blocs al voltant dels valors d’igualtat, pluralisme, participació, paritat i interseccionalitat, que s’estan debatent amb la participació activa de la societat en diverses àgores de drets arreu del territori. L’objectiu a curt termini és recopilar les propostes que emanin de les àgores per analitzar-les i, si escau, que formin part de les mesures del Pla de drets que en un futur hauran de dur a terme el Govern català i els poders públics.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s