Jaume Saura

És doctor en Dret per la Universitat de Barcelona (UB) i Premi Extraordinari de Doctorat del curs 1993/1994. És també catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la UB i ha combinat docència i recerca, entre d’altres, en l’àmbit de la protecció internacional dels drets humans. Ha estat professor visitant de la Loyola Law School de Los Angeles i d’altres universitats europees i llatinoamericanes.

Té una extensa trajectòria com a observador internacional de processos electorals que va iniciar l’any 1994 com a observador de les Nacions Unides a les eleccions de Sud-àfrica. Des de llavors ha desenvolupat aquesta tasca en diversos comicis d’arreu del món (Palestina, Bòsnia-Hercegovina, el Togo, Timor Oriental, el Perú i Guatemala).

Des de l’any 2004 i fins al 2015 va ser el president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya. També va ser director adjunt del Centre d’Estudis Internacionals de la UB entre els anys 2000 i 2007.

Ha estat membre de la Comissió de Justícia Penal Internacional (2010-2015) i de diverses entitats socials i acadèmiques (Associació per a les Nacions Unides a Espanya, American Society of International Law, Associació Internacional de Juristes pel Sàhara Occidental, etc.). També ha estat coordinador acadèmic del programa “dret al Dret” de la UB, en el període 2007-2015, i del programa oficial de doctorat en Dret i Ciència Política de la UB (2011-2015).

Jaume Saura és autor de diversos llibres i articles sobre drets humans, dret internacional humanitari i l’ús de la força en les relacions internacionals.

Ha estat vinculat a la institució del Síndic de Greuges des del 2010 en qualitat de membre de l’Equip de Treball i coordinador del Consell Assessor del Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura (l’anterior Autoritat Catalana de Prevenció de la Tortura).

Des del juny de 2015 és l’adjunt general del Síndic de Greuges.

Esther Giménez-Salinas i Colomer

Montserrat Tafalla

Anna Palacios