Jaume Saura

Nascut a Barcelona l’any 1966, és doctor cum laude en Dret per la Universitat de Barcelona (UB) des de l’any 1994 i Premi Extraordinari de Doctorat del curs 1993/1994.

Des de l’any 1997 és professor titular (catedràtic acreditat) de Dret Internacional i Relacions Internacionals de la UB. També ha estat professor visitant de Loyola Law School de Los Angeles i en altres universitats europees i llatinoamericanes, com ara a Costa Rica i Xipre.

Des de l’any 2004 i fins al 2015 ha estat el president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya. També va ser director adjunt del Centre d’Estudis Internacionals de la UB entre els anys 2000 i 2007.

Ha estat membre de la Comissió de Justícia Penal Internacional des del 2010 i de diverses entitats socials i acadèmiques (Associació per a les Nacions Unides a Espanya; American Society of Internacional Law, Associació Internacional de Juristes pel Sàhara Occidental, etc.). 

Ha estat vinculat al Síndic des del 2010 en qualitat de membre de l’Equip de Treball i coordinador del Consell Assessor de l’antiga Autoritat Catalana de Prevenció de la Tortura (actualment, Mecanisme Català).

Rafael Ribó

David Bondia

Montserrat Tafalla