Rafael Ribó

Nascut a Barcelona el 10 de maig de 1945, Rafael Ribó va ser escollit síndic de greuges de Catalunya l’any 2010 d’acord amb la nova Llei del Síndic. Aquest és el seu segon mandat al capdavant de la institució. El primer va tenir lloc del 2004 al 2009, encara amb l’anterior llei.

Llicenciat en Ciències Econòmiques i en Dret per la Universitat de Barcelona, és doctor en Ciències Polítiques, Econòmiques i Comercials per la mateixa universitat. Té un master en ciència política per la New School for Social Research de Nova York. És professor titular jubilat de Ciència Política i de l’Administració. 

Va ser membre de l’Assemblea  de Catalunya. Secretari general del PSUC el 1986, va ser diputat al Parlament de Catalunya fins al final de la sisena legislatura (1980-2001), diputat al Congrés dels Diputats (1993-1995) i president d’Iniciativa per Catalunya (1987-2000).

Actualment és president de la Junta Directiva Europea i un dels directors de la Junta Mundial de l’Institut Internacional de l’Ombudsman.

Ha publicat diversos llibres, com ara El sistema polític de Catalunya,  La qüestió nacional i els Països CatalansManual de ciència políticaCiudadanía y nacionalismo, i Les regions especials.

Des del 2001 és el president del Patronat de la Fundació Ulls del Món.

David Bondia

Jaume Saura

Montserrat Tafalla